Kính gửi độc giả Living Well Daily,
Nếu bạn giống tôi, bạn sẽ làm mọi thứ để không bao giờ bị mất thị lực.
Bạn sẽ không bao giờ bỏ qua một khẩu phần rau lá xanh làm giúp tăng thị lực hoặc hải sản đánh bắt tự nhiên.
Nhưng có một thứ khác bạn nên ăn nếu bạn muốn giữ cho mắt của bạn cho thật tốt.
Các nhà nghiên cứu Úc đã phát hiện ra rằng một loại trái cây có thể DÙNG để ngăn chận nguyên nhân hàng đầu gây nên bịnh mù ở người cao niên.
Và có thể nó đang ở trong nhà bếp của bạn ngay bây giờ.
Tôi đang nói về trái cam.
Và một nghiên cứu mới cho thấy rằng chúng có thể giúp bạn chống lại thoái hóa võng mạc (Thóai hóa điểm vàng?)
Thoái hóa võng mạc liên quan đến tuổi tác ảnh hưởng đến hoàng điểm, có thể dẫn đến các điểm mù và mờ mắt.
Có đến 11 triệu người ở Hoa Kỳ có một số dạng thoái hóa võng mạc liên quan đến tuổi tác.
Nhưng bịnh nầy có thể trị hết từ đây.
Trong một nghiên cứu gần đây, các nhà nghiên cứu tại Viện nghiên cứu y học Westmead đã xem xét dữ liệu của hơn 2.856 người trưởng thành trong khoảng thời gian 15 năm.
Họ phát hiện ra rằng ăn ít nhất một khẩu phần cam (một chén nước cam tươi hoặc trái cam) mỗi ngày có liên quan đến việc giảm 60% nguy cơ phát triển thoái hóa võng mạc.
Nghiên cứu này dựa trên các nghiên cứu khác cho thấy các chất chống oxy hóa trong cam và các loại thực vật khác - như vitamin A, vitamin C và vitamin E - có lợi cho mắt của bạn.
Ngoài ra, cam là nguồn cung cấp lutein và zeaxanthin tốt, các phân tử được tìm thấy trong các loại trái cây và rau quả nhiều màu sắc và giúp macula mắc xác định màu sắc.
Nhưng nếu cam không phải là thứ của bạn, đừng lo lắng. Tất cả các loại trái cây có múi đều có lợi cho mắt của bạn.
Cũng như rau xanh, cà rốt, dâu, và bất kỳ loại cây có màu sắc rực rỡ khác.
Sức khỏe và niềm vui,
Scott OlsonDear Living Well Daily Reader,
If you're like me, you'd do just about anything to never lose your eyesight.
That's why you never skip a serving of eye-enhancing leafy greens or wild-caught seafood.
But there's something else you should be eating if you want to keep your eyesight.
Because Australian researchers have discovered that a certain wonder fruit can STOP the leading cause of blindness in seniors.
And it could be in your kitchen right now.
That's why you never skip a serving of eye-enhancing leafy greens or wild-caught seafood.
But there's something else you should be eating if you want to keep your eyesight.
Because Australian researchers have discovered that a certain wonder fruit can STOP the leading cause of blindness in seniors.
And it could be in your kitchen right now.
I'm talking about oranges.
And a new study shows that they can help you combat macular degeneration.
Age-related macular degeneration affects the macula, which can lead to blind spots and blurry vision.
As many as 11 million people in the U.S. have some form of age-related macular degeneration.
But it looks like it doesn't have to be this way much longer.
In a recent study, researchers at the Westmead Institute for Medical Research looked at data for more than 2,856 adults over a 15-year period.
At the end, they found that eating at least one serving of oranges every day is associated with the 60 percent reduction in the overall risk of developing macular degeneration.
This research builds on other studies that show the antioxidants in oranges and other plants -- such as vitamin A, vitamin C, and vitamin E -- are beneficial to your eyes.
Additionally, oranges are good sources of lutein and zeaxanthin, molecules found in colorful fruits and vegetables and help the macula determine color vision.
But if oranges aren't your thing, don't worry. All citrus fruits are found to beneficial for your eyes.
As are green veggies, carrots, berries, and any other brightly colored plant.
And a new study shows that they can help you combat macular degeneration.
Age-related macular degeneration affects the macula, which can lead to blind spots and blurry vision.
As many as 11 million people in the U.S. have some form of age-related macular degeneration.
But it looks like it doesn't have to be this way much longer.
In a recent study, researchers at the Westmead Institute for Medical Research looked at data for more than 2,856 adults over a 15-year period.
At the end, they found that eating at least one serving of oranges every day is associated with the 60 percent reduction in the overall risk of developing macular degeneration.
This research builds on other studies that show the antioxidants in oranges and other plants -- such as vitamin A, vitamin C, and vitamin E -- are beneficial to your eyes.
Additionally, oranges are good sources of lutein and zeaxanthin, molecules found in colorful fruits and vegetables and help the macula determine color vision.
But if oranges aren't your thing, don't worry. All citrus fruits are found to beneficial for your eyes.
As are green veggies, carrots, berries, and any other brightly colored plant.
Health and Happiness,
No comments:
Post a Comment